۱۳۸۵ آبان ۶, شنبه

سوزن با زبانه فنری

شرکت اشتول آلمان تولید کننده ماشین های تخت باف ٬ در ماشینهای سری سی.ام .اس خود از نوعی سوزن زبانه دار استفاده نموده است که مجهز به زبانه فنری است. در این نوع سوزن از یک میله فنری کوچکی ذر زیر زبانه سوزن ( مطابق شکل ) استفاده شده است که کاربرد آن مزایای زیر را بهمراه دارد:
بازگشت خودکار زبانه به بالا و یا عقب ٬ پس از قرار گیری به پشت بر روی ساقه سوزن و یا بستن حلقه سوزن بدلیل ماهیت فنری آن.
باز شدن زبانه سوزن با ایمنی بالا در هنگام عملیات انتقال حلقه
فرو رفتن بیشتر زبانه در شیار ساقه سوزن٬ در هنگام منتقل شدن حلقه از روی زبانه به ساقه سوزن. که این مسئله خود به لغزیدن حلقه بر روی زبانه کمک میکند.

برگشت به عقب زبانه بدلیل فنر موجود در زیر زبانه ٬ پس از انتقال حلقه از روی زبانه به روی ساقه سوزن. که به اطمینان از قرارگیری حلقه های شل و یا حلقه های تشکیل شده از نخ چند لا بر روی سوزن و در پشت زبانه منجر خواهد شد.
کمک به عمل اسانتر ناک اور و تشکیل حلقه یکنواختتر

۱۳۸۵ آبان ۱, دوشنبه

اثر نوح نخ بر سایش سوزن ها ی زبانه دار

نخهای ریسیده شده از الیاف طبیعی و شیمیائی تولید میشوند.مشکل سایش سوزن می تواند تحت شرایط معین در هنگام استفاده از این نوع نخها پدید آید. برخی الیاف شیمیایی حاوی مقداری مواد مات کننده هستند که میتواند منجر به سایش سوزن شود.

نخهای تهیه شده از الیاف طبیعی که معمولا حاوی ذرات و ناخالصی هایی هستند اثرات مشابهی را بر روی سوزن ایجاد می کنند. بعنوان مثال در برخی موارد ناخالصیهایی در درون الیاف پنبه وجود دارد که در مراحل مختلف ریسندگی جدا نمی شوند. وجود این مواد خارجی منجر به سایش نه تنها سوزن ٬بلکه سایر المان های بافت نظیر سینکر و بادامک میشود.


موقعیت مواد سایش دهنده در ساختمان نخ اهمیت زیادی در تعیین درجه سایش دارد. نخهایی که پتانسیل بیشتری را برای نگهداری مواد خارجی در سطح خود دارند منجر به شایش بیشتر سوزن میشوند. ذراتی نظیر سیلیکاتها که سخت تر از مواد سازنده سوزن هستند در سطح نخ باعث سایش سوزن می شوند.

سایش در قسمتهای مختلفی از سو زن ایجاد می شود که عبارتند از :

سایش در سر و زبانه سوزن :در این حالت ٬ناخالصی ها در ناحیه ای که به رنگ قرمز نشان داده شده است ٬ انباشته می شود.


در نتیجه در اثر فشار و اصطکاک ٬ سوزن توسط ناخالصیها بصورت زیر ساییده می شود.


پیامد های ناشی از این سایش عبارت از :

ایجاد اثری موسوم به خط سوزن روی پارچه
پارگی الیاف و در برخی موارد پارگی نخ
ایجاد سوراخ در پارچه
ایجاد حلقه نیمبافت و یا حلقه دوبل
امکان شکستن قاشقک زبانه سوزن

سایش در پشت زبانه و محل قرار گرفتن زبانه بر روی ساقه سوزن
اثراتی شبیه به حالت قبل هنگامی که زبانه سوزن باز می شود و بر بستر خود بر روی ساقه فشار وارد می کند٬ اتفاق می افتد.

انباشت هر گونه ذرات سایش دهنده در بستر زبانه سوزن(ناحیه ای که به رنگ قرمز نشان داده شده است) منجر به ایجاد سایش در روی سوزن به شکل زیر می شود:


پیامد های ناشی از این سایش عبارت از :

بازی کردن زبانه سوزن بر روی حلقه سوزن
ایجاد خط سوزن بر روی پارچه
پارگی الیاف و در برخی موارد پارگی نخ
ایجاد حلقه نیمبافت ویا حلقه دوبل

سایش در روی راهنمای زبانه و محل میخ پرچ زبانه سوزن

ذرات و ناخا لصی ها قادرند که در محل شکاف بین ساقه سوزن و زبانه و نیز مابین میخ پرچ و سوراخ زبانه انباشته شوند(ناحیه ای که به رنگ قرمز نشان داده شده است).

ترکیبی از دو عامل حرکت زبانه و ذرات شایس دهنده منجر به خوردگی سوزن بصورت زیر می شود.


پیامد های ناشی از این سایش عبارت از :

ایجاد خط سوزن بر روی پارچه
ایجاد سوراخ در پارچه
پارگی الیاف و در برخی موارد پارگی نخ
سایش شیار سوزن
شکستن سوراخ زبانه

در ریسندگی چرخانه ای از آنجا که طول خط ریسندگی و مراحل تولید نخ کوتاهتر شده است و الیاف با طول کوتاهتری استفاده می شود٬ نخهای تولید شده دارای ناخالصی بیشتر ی هستند. از طرفی پتانسیل این نخها در نگهداری ناخالصی ها در سطح خود نسبت به نخهای رینگ بیشتر است. بنابر این استفاده از این نخها منجر به موارد زیر شود:

افزایش اصطکاک و سایش بر سوزن
عملکرد نا پایدار سوزن
فشار تماسی بیشتر نخ و حلقه روی سوزن

جهت کاهش اثرات سایشی نخهای بر روی سوزنها ٬ استفاده از کاردینگ شدید تر و موثر تر و یا استفاده از یک مرحله اضافی شانه زنی پیشنهاد می شود.

منبع :Groz-Beckert Cataloge
|

۱۳۸۵ مهر ۲۸, جمعه

کاربرد یک سیستم تغذیه مثبت جدید بر روی ماشین های تخت باف

تغذیه مثبت در با فندگی حلقوی به تغذیه مقدار مشخصی نخ در واحد زمان اطلاق می شود. مکانیزم تغذیه مکانیکی مثبت عموما در ماشینهای گردباف جهت بافت طرحهای ساده و نه چندان پیچیده استفاده می شود. در این روش تغذیه نخ امکان کنترل دقیق طول حلقه وجود دارد.
استفاده ه از تغذیه مثبت برروی ماشین های بافندگی تخت باف ٬ به دلیل آنکه مصرف نخ در مسیر رفت و برگشت یکسان نیست به طور تجاری عرضه نشده است.


تغذیه نخ برروی ماشین های بافندگی تخت باف بصورت منفی انجام می شود. در این روش تغذیه٬ نخ بر ٬نخ مورد نیاز خود را مستقیما از روی بسته نخ تامین میکند. به عبارت دیگر مصرف نخ در واحد زمان یکسان نخواهد بود.در این روش تغذیه نخ امکان کنترل پارامتر هایی نظیر ابعاد و شرایط بسته نخ و تغییرات خواص اصطکاکی نخ وجود ندارد که به عدم کنترل دقیق طول حلقه منجر میشود.
محققان بخش نساجی دانشگاه منچستر سیستم تغذیه مثبتی را ابداع کرده اند که می تواند بر روی ماشین های بافندگی تخت باف مورد استفاده قرار گیرد.
در این سیستم٬ تغذیه مقدار مشخصی نخ توسط سرو موتور که یک پولی را به دوران می اورد٬ صورت می گیرد. کشش ورودی نخ توسط یک موتور دی.سی و موقعیت روکش توسط یک سنسور کتترل می گردد. در شکل زیر پولی تغذیه نخ(۱) که توسط سرو موتور (۲) به حرکت در می آید ٬ نخ (۳) را به منطقه بافت هدایت میکند. واحد محرک سرو موتور توسط یک میکرو پروسسور کنترل می گردد. قبل از عملیات بافت ٬ واحد پردازشگر الکترونیکی دستگاه همه اطلاعات مورد نیاز را نظیر مقدار طول حلقه ٬ تعداد سوزن های موجود در بافت و ساختمان پارچه را تامین می کند. سرعت دوران پولی در حین بافت بر اساس متغیر هایی نظیر موقعیت نخ بر که توسط سنسور (۱۱) ارسال می شود و کشش ورودی نخ ٬ تغییر خواهد کرد. این پولی همچنین قادر است طول منفی از نخ را توسط دوران معکوس خود به ماشین تغذیه کند. زیرا در هنگام بازگشت روکش بایستی مقداری نخ از منطقه بافت خارج گردد.



(۱) پولی (۲) سرو موتور (۳) نخ (۴) منطقه بافت (۵) واحد کنترل کشش نخ (۶) بسته نخ (۷)و(۸) وسایل کشش دهنده نخ (۹) فنر برگرداننده نخ (۱۰) تغذیه کننده سیار (۱۱) سنسور موقعیت روکش

۱۳۸۵ مهر ۲۱, جمعه

انتقال حلقه بر روی سوزن های مرکب

سوزن های مرکب عموما بر روی ماشین های حلقوی تاری استفاده میشود. با این وجود شرکت شیما سایکی اولین ماشین تخت باف محهز به سوزن مرکب را تولید نموده است. ماشین های تخت باف مدل اس. ای. اس این شرکت جدید ترین مدل از این تکنولوژی منحصر به فرد است.

استفاده از سوزن مرکب نوسان سوزن را در هنکام عملیات بافت کاهش داده که این مشخصه به کاهش حجم و امکان ساخت روکش های سبکتر کمک می کند.از طرفی استفاده از آن منجر به حذف برس در ماشینهای تخت بافت می شود. زیرا باز و بسته شدن قلاب سوزن بصورت مثبت و توسط اسلایدر سوزن صورت میگیرد.

اخیرا نوع جدیدی از سوزن های مرکب توسط شرکت گروتز-بکرت عرضه شده است که برای انتقال حلقه در آن نیازی به استفاده از یک قطعه فنری بروی ساقه سوزن نیست و انتقال حلقه توسط نوسان اسلایدر صورت می گیرد.

مراحل انجام انتقال حلقه در زیر آمده است.

۱- سوزن در موقعیت شروع عملیات است و حلقه در بستر سوزن جلویی قرار دارد.

۲- بدنه و اسلایدر سوزنی که انتقال حلقه را انجام می دهد ٫ در حال بالا آمدن است.

۳- اسلایدر سوزن انتقال دهنده حلقه به بالاترین موقعیت خود می رسد. حلقه بر روی دماغه اسلایدر قرار گرفته و آماده انتقال است.

۴- بدنه و اسلایدر سوزنی که حلقه را دریافت می کند بالا می آید٬ قلاب ان از داخل حلقه ای که توسط اسلایدر پهن شده است٬ عبور می کند. حلقه اماده انتقال است.

۵- اسلایدر و بدنه سوزن انتقال دهنده به سمت عقب حرکت می کند. بدین طریق حلقه به روی سوزن دریافت کننده حلقه ٬ منتقل می شود.

در سوزنهای مرکب قدیمی سوزن می بایست خارج از مرکز شیار سوزن نصب شود تا اجازه حرکت سوزن مقابل در فنر مخصوص انتقال حلقه داده شود. بنابر این قلاب سوزن بایستی نزدیکتر به سینکر نگهدارنده پارچه قرارداده شود که این خود باعث غیر بالانس شدن حلقه تشکیل شده می شود.(شکل زیر )

برای حل این مشکل می توان از سوزنهای مرکب که فاقد فنر انتقال حلقه هستند استفاده نمود.در این صورت حلقه تشکیل شده بصورت زیر بالانس خواهد بود.

|

۱۳۸۵ مهر ۱۶, یکشنبه

تعداد ماشین های نصب شده در ایران و جهان در سال 2005

بر اساس آمار منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی تولید کنندگان نساجی در زوریخ ٬ در سال ۲۰۰۵ میلادی در مجموع ۳۰۵۰۰ ماشین بافندگی گردباف در سراسر جهان نصب شده است.از این تعداد فقط ۹۰ درصد این ماشین آلات( ۲۰۵۰۰ دستگاه) در کشور چین نصب شده است.

حدود ۷۵ درصد از کل ماشینهای گردباف یکرو سیلندر در کشور های چین٬ هند ٬ بنگلادش وکره و تنها ۵ درصد از آنها در کشور های اروپایی نصب شده است.

حدود ۹۲ درصد از کل ماشینهای گردباف دو رو سیلندر در کشور های آسیایی و تنها ۴ درصد از آنها در کشور های اروپایی نصب شده است. تنها ۲ درصد از ماشینهای گردباف نصب شده مجهز به سیستم ژاکارد الکترونیکی بوده اند.

در مقابل٬کاربرد ماشین آلات حلقوی تحت باف در سراسر دنیا کاهش ۸ در صدی را نشان میدهد. از تعداد ۱۰۴۰۰ دستگاه ماشین تخت باف در حدود ۹۰۰۰ دستگاه در آسیا و حدود ۱۲۰۰ دستگاه در اروپا ( ترکیه و ایتالیا ) نصب شده است

تعداد نصب ماشین الات حلقوی پودی در کشور ها در سال ۲۰۰۵ میلادی
نام کشور گردباف یکرو سیلندر گرد باف دورو سیلندر تخت باف اتوماتیک
چین ۱۰۷۵۷ ۱۱۷۵۹ ۲۸۰۳
هند ۷۷۶ ۳۷۸ -
بنگلادش ۷۷۳ ۲۷۹ -
کره ۴۰۹ ۱۵۸ ۱۶۳
ویتنام ۲۴۶ ۱۱۹ -
ایران ۴۸ ۶۴ ۸۱
اندونزی - ۴۳ ۵۹
هنگ کنگ ۸۰ ۶۱ ۴۸۲۶
آمریکا ۱۸۹ ۱۰۶ ۴۰
برزیل ۳۵۳ ۶۴ ۲۸
ترکیه ۵۵۳ ۴۰۹ ۵۶۸
ایتالیا ۴۸ ۴۵ ۳۶۶
آلمان ۶۸ ۶۱ ۶۹
لهستان ۲۴ - ۱۸
مصر ۱۴۵ ۱۱۰ ۲۵
ماروکو ۱۹ ۱۴ -
استرالیا ۲ ۴ ۱۵